Julens musik

Julens sange og salmer

Salmen Tak og ære være Gud er en stærk salme med fokus på forventning og bøn.

Læs mere.

Sceneriet er en stald. Men er det da en lokalitet at skulle til at fortælle om, når det gælder himlens konges fødested?

Læs mere.

Én julesalme er gået verden rundt og kan synges på både engelsk, tysk, spansk, russisk, kinesisk, dansk og omkring 135 andre sprog! Det er naturligvis 'Noche de paz', 'Usiku Mtakatifu' eller ‘Glade jul, dejlige jul’, der tænkes på.

Læs mere.

For nogle er julesalmen “Et barn er født i Betlehem” trættende. For andre er det måske den eneste julesalme, de rigtigt kender og kan synge med på. Meningerne om “Et barn er født i Betlehem” er delte. Men sikkert er det, at det er en stærkt katolsk salme, som slap igennem reformationens filter - fordi den var så værdsat...

Læs mere.

Blandt de julesange, som man oftest støder på i december, er Cliff Richards julesang (Christmas time) Mistletoe and wine. Og hvem skulle tro, at den sang skulle have noget som helst med H. C. Andersen at gøre? Men faktisk er den taget fra en musical om Den lille pige med svovlstikkerne!

Læs mere.

Julens digtere og komponister

Historien om, på hvilken baggrund Händels mesterværk Messias blev til, og hvilke følger det fik for komponisten, er en fascinerende beretning. Den 13. april er på mange måder en skæbnesdato for Händel.

Læs mere.

Juleoratoriet er et af Johann Sebastian Bachs mest populære værker. Værket er et af de lettere tilgængelige blandt Bachs værker, men er samtidig alligevel et umiskendeligt udtryk for det kompositoriske geni, der siden er blevet lidt af en gåde...

Læs mere.

Det var i Brorsons unge år, at han skrev sine mest elskede julesalmer. Gennem julesalmerne viser han den nåde, som Gud viste verden, da Jesus blev født.

Læs mere.

Foto: Angermann (CC BY-SA)