December er for mange en travl måned. Og det er måske først den 24. december efter at anden er spist og gaverne er pakket ud, at der kan falde ro over en. Men det er heldigvis enkelt at gøre noget ved det - med et andagtslys.

Læs mere

Hvis man har været i Christiansfeld i december, kan man ikke undgå at “falde over” Herrnhuterstjernen, Christiansfeld-julestjernen eller adventsstjernen. Men det er også en stjerne, man kan finde i forskellige størrelse rundt om i hele landet, selvom det er et udpræget stykke Christiansfeld-julepynt.

Læs mere

I familier, hvor pengene er små, er julen svær at komme igennem. Og de, der har mistet kontakten til familie og venner på grund af misbrug, kan minder eller forestillinger om en "rigtig" jul ramme én som et slag i mellemgulvet. Mange kirker og kirkelige organisationer arbejder på højtryk i december.

Læs mere

Én kirkelig organisation er blevet synonym med julehjælp: Frelsens Hær. Og det med god grund: For de er op til jul meget synlige og lydelige i gadebilledet og i arbejdet med at give så mange som muligt en god jul.

Læs mere

Historien om adventskransen har en atypisk rolleliste bestående af en tysk præst, som arbejdede blandt forældreløse børn, en tysk indvandrer, som var gift med en dansk læge, og en masse blomsterhandlere, som under Anden verdenskrig mærkede, at danskerne ville sprede noget lys i en "mørk" tid.

Læs mere

Jul er også noget, man putter i munden. Her kommer otte klassikere...

Læs mere